joulukuu 2020

Kaasukiemuroita, väriraitoja ja unenomaisia revontulia – pienen luotaimen kuvat jättiplaneetta Jupiterista ovat hämmästyttäviä

Jupiteria Junon kuvaamana

 

Planeetoista kaksi suurinta, Jupiter ja Saturnus, näkyvät parhaillaan kauniisti lähekkäin iltataivaalla. Ne ovat 21.12. niin lähellä toisiaan, että äkkiseltään katsottuna ne ovat kuin yksi, kirkas valopiste.

Jupiteria voi katsella myös lähempää: pilvien peittämää jättiläisplaneettaa kiertäää Nasan luotain nimeltä Juno, ja se on lähettänyt henkeäsalpaavan hienoja kuvia sekä paljon kiinnostavaa tietoa Jupiterista.

Planeettatutkimus on (itse asiassa aika usein) kaunista!

Paljon kuvia ja asiaa niin Junosta kuin Jupiterista täällä:

Kaasukiemuroita, väriraitoja ja unenomaisia revontulia – pienen luotaimen kuvat jättiplaneetta Jupiterista ovat hämmästyttäviä

 

Tagit

Valitse sinulle sopiva joulukalenteri

Ti, 12/01/2020 - 10:56 By Jari Mäkinen
Joulun "tähti"

On taas joulukuu ja aika kalenterin. Olemme julkaisseet Tiedetuubissa vuosien varrella useita joulukalentereita, mutta tänä vuonna julkaisemme joululakenterijoulukalenterin.

Jouluisia juttuja on Tiedetuubissa ollut paljon, mutta olemme tehneet yhden yleiskalenterin lisäksi kolme erityistä jouluista juttusarjaa: kemiallisen joulukalenterin, virtuaalisen joulumatkakalenterin tieteellisesti kiinnostaviin paikkoihin ja Tiedetöppäysjoulukalenterin.

Mikä estää katsomasta niitä nyt uudelleen?

Lisäksi nämä jo käytetyt kalenterit sopivat nykyaikaiseen kiireiseen elämään myös siksi, että kaikkia luukkuja voi katsella nyt saman tien!

Jos haluat sen sijaan pitää jännitystä yllä, niin suuntaa Lasten yliopiston Digimaailmaan, missä Kemiallisen joulukalenterin luukut avataan päivä päivältä perinteiseen tapaan.

Tiedetuubin vanhemmat kalenterit ovat täällä:

Lähtölasku jouluun 2013

Kemiallinen joulukalenteri (2015)

Tiedetöppäyskalenteri (2019)

Vuonna 2018 esittelimme tiedepaikkoja, mutta nyt niitä on kartalla jo paljon enemmän kuin esittelimme aikanaan. Etenkin näin korona-aikaan mielikuvamatkat eri puolille planeettaa ovat kiinnostavia, joten alla koko tarjontamme!